Kultur i Gåxsjö

EN LÅNG TRADITION AV KULTUR I MÅNGA FORMER

Gåxsjö har en lång tradition av olika former av kultur och det fortsätter i nutid, och säkerligen i framtiden också. Musik, konst, teater, film  med mera har ständigt varit närvarande i byn. Bara som ett exempel är att Gåxsjö kyrkokör fyllde 120 år 2021. Generationer före oss här i Gåxsjö har sett värdet av kultur som en del i utvecklingen av byn.

Det finns otaliga exempel på konserter, utställningar och evenemang av diverse slag. Genom åren har det varit möjligt att avnjuta kulturen på plats i Gåxsjö, men på senare år har en del blivit möjligt att följa digitalt. Såväl i livestream som inspelningar på Youtube. På denna webb hoppas vi kunna samla kulturen i Gåxsjö. Aktuella kulturevenemang hittar du under Kalendariet och allt som skett under året samlar vi under Kulturens historia. Vi hoppas på ditt bidrag att fylla på innehållet. Tveka inte att höra av dig med historier, bilder, texter, filmer eller vad det nu kan vara.

KULTUR JUST NU!

I kalendariet kan du hitta kommande kulturevent. 

Kulturens historia

Du kan läsa mer kring Gåxsjös kulturhistoria här. Hör gärna av dig om du har något att komplettera med. Helt annat eller något till det befintliga. Spelar ingen roll. Hör av dig!